Eva Bergmans blogg

Eva Bergmans blogg

Mera blogg !

Japp! Det är en vanlig liten blogg ... sådana som det finns massor av!

Vill du istället till min hemsida? Här är länken!

www.pon-de-rosa.se

Ormen och fåret

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Tue, November 10, 2009 23:04:01

Min sambo Bruno sa till vår hund Ludde: - Var är matte? Sök matte? Ludde bär fram sin mjukisorm till Bruno.

- Nej det är fel! Det är ormen Var är matte? säger Bruno varvid Ludde släpper mjukisormen och förhoppningsfullt hämtar sitt mjukisfår.

Och Bruno kommenterar: Nej det är också fel! Det är ett får! Matte var det! Matte är någonting mittemellan ormen och fåret!

*Suck*

  • Comments(2)//blogg.pon-de-rosa.se/#post7

Solabåten

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sat, August 08, 2009 22:03:16

Nu har jag åkt Solabåten Karlstad runt. I solsken! Sist jag åkte var för ett par år sedan när jag gick på folkhögskolan. Den färden var ett minne för livet. Det öste ned regn! Det var nära att vi fick ösa båten för att den inte skulle vattenfyllas helt och förlisa! Men det gick bra! (Antar att de hade bra pumpar)

Denna tur var betydligt mer behaglig. Karlstad ur nya synvinklar, blått lagom svallande svalt vatten, sol, klarblå himmel, glada människor som njöt av turen. Ja, inte dumt alls!
Brände dock tungspetsen på båtens varma kaffe. Så nu sitter jag och försöker svalka den med ett glas kall kir.
”Du vill inte ha mer va?” frågar sambon förhoppningsfullt och fyller sitt eget glas.
”Jodå, jag vänjer mig vid smaken.” säger jag.
Man får offra sig lite för att läka en bränd tungspets. smiley

  • Comments(0)//blogg.pon-de-rosa.se/#post6

18 maj 2008

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 02:03:11
I dag regn och kyla, i går regn och kyla. Dagarna innan – då jag låg däckad med värmlands värsta förkylning och oroade mig för att jag inte skrivit mitt testamente – var det strålande sol och sommarvärme. Ja inte riktigt värmlands värsta förkylning – för den hade gubben. Vi tävlade i hostningar, halsont och feber. Ett visst lugn lade sig över sjukrummet när det var dags för ”vem har tappat rösten mest” tävlingen. Jag tror jag vann den omgången. Men segrare var ändå gubben som lyckades komma med några helt nya fantastiska symptom. Man ska inte glömma att en man är alltid sjukare än en kvinna när han är sjuk.

Igår var jag i alla fall så bra att jag tog mig till Molkoms folkhögskolas filial här i karlstad.
Skolan hade öppet hus. Trevligt med mumsig fika och lite underhållning. Skolan har fått nya lokaler sedan jag gick där. Bättre lokaler! Lärarkåren är i stort sett samma ändå. Vilket inte kan bli så mycket bättre! Här finns många av de bästa lärare jag någonsin haft. Kan man få mig att tycka att engelsklektioner är roligt … ja då är man inte dålig som lärare.
Mitt studieår på folkhögskolan var ett av mina bästa år! Tänk att sitta på skolbänken efter 27 års tid. Härligt! Visst, jättejobbigt ibland men jag stortrivdes! Dottern går där nu. Hon trivs också.

Ja, folkhögskolan är nog skuld till att jag kommer att bli student stor del av mitt kvarvarande liv. Men när jag måste börja använda färdtjänst till att ta mig till och från universitetet då är det väl tid att lägga av.

Jag skulle lägga in någon bild här på sidan och så. Och eftersom det inte är någon blå himmel i dag lägger jag i stället i en bild på en himmelsblå blomma. Plåtat innan jag fick värmlands näst värsta förkylning. Ormöga.

  • Comments(1)//blogg.pon-de-rosa.se/#post5

3 juli 2007

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 01:33:39
Vi har fått en ny familjemedlem.
Hon hör då mest till gubben min, det är han som står som ägare. Hon kom igår, svart och fin. Gubben sysslade med henne hela kvällen. Jag förstår att det tog emot för honom att gå till jobbet idag. han skulle nog helst velat vara hemma och lekt med henne. Men han har ju kvällen på sig. Och regnar det inte kan de ju vara ute och leka. Gubben är salig, han är bara sååååååå tramsig med henne. Hela tiden får jag komma och titta för att han ska visa mig vad hon kan. (suck).
Hon är mycket noggrant vald. Gubben satt i hela kvällarna i flera veckor och läste, funderade och valde.
Jag tycker också hon verkar härlig. Jag är imponerad av att hon redan har lärt sig att känna igen mig.
Hon är faktiskt ganska fin, Verkar pigg och alert. Inte alltför tung att bära och har inget emot koppel. Massor av små ljud har hon för sig också. Ska bli intressant att lära känna henne.
Hon vilar nu. Laddar batterierna så att säga.
Hon heter Finepix
Hon är en kamera. Fujifilm FinePix S6500 fd

  • Comments(0)//blogg.pon-de-rosa.se/#post4

7 Juni 2007. Ia på bal

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 01:18:27
Så var det då avklarat halvvägs med studenten för lill-matte. Balen har gått av stapeln. Lill-matte hade en rolig kväll av vad jag har förstått.
Hennes klädsel blev ganska cool, skinnklänning, stor tatuering och rött högt uppsatt burrigt hår. Jag fick sätta upp håret, och jag lyckades! Trots ovana och alldeles för lite hårklämmor. Men med envishet och 1 liter hårspray kan man fixa det mesta! (Vi fixar getingar med hårspray också, det kanske går att använda som myggmedel ? Ska spray lite på husse. Han har problem med mygg! )
Värmen har kommit på alvar. Känner mig för det mesta som en mjuk smörklick. För varmt för att pyssla i trädgården, för varmt för att promenera med Ludde. Ska försöka göra lite hushållssysslor och åka i väg och måla. Idag är en bra dag för att testa i hur kallt vatten man kan diska i, … inte rent? … det syns inte när nästa omgång mat hamnar på porslinet


  • Comments(0)//blogg.pon-de-rosa.se/#post3

2 Juni 2007.

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sat, July 25, 2009 19:02:00
Obs! gillar du inte trams? läs inte parenteserna!
Kladd, kladdeli-kladd, kladdeli-kladd! Jag målar i olja! Eller rättare sagt med oljefärg! (I olja skulle ju vara ganska meningslöst … typ genomskinligt. Och uttrycket ” i” … står jag i en pöl av olja när jag målar eller har jag olja i en burk och försöker att måla ned i den … hm … ) Kändes ganska osmidigt och kladdigt till att börja med, men nu, flera timmar efter de första darriga penseldragen känns det mycket bättre. Jag börjar gilla det här! Akvarellfärgen får nog stryka på foten ett tag (Där är det igen! Dessa konstiga uttryck! Vadå! Ska jag stryka akvarellfärg på foten? Har det någon betydelse vilken färg jag tar, grönt? blått? Jag skrev ju att du inte skulle läsa i parenteserna, det är bara tråkigt trams, skyll dig själv)
Och snart är jag färdig min första oljemålning! Den blir inte till salu! I dag är det varmare väder. Jag borde vara ute mer. Trädgården lever sitt eget liv utan min inblandning än så länge. Visa växter typ maskrosor lever väldigt mycket liv! Ssynd att störa dem. Mina storslagna trädgårdsplaner blir det nog inte så mycket av i år, men det var roligt att planera! Det är så arbetsbesparande och lättjefullt att bara planera, gärna i detalj, och sedan bara sumpa skiten!
Snööö!! Bara för att påminna om hur vidrigt det var. Huga!

  • Comments(0)//blogg.pon-de-rosa.se/#post2

10 maj 2007 ?. Starten på hemsidan

Från gamla hemsidanPosted by Eva Bergman Sat, July 25, 2009 18:29:52
Nu är hemsidan klar för att läggas ut! Ludde och jag firar med glass.
Så firar jag att terminens kurser är slut. Ja, nästan i alla fall. Nu ska jag inte läsa matte på ett bra tag. Teckning och måleri får det bli även om kursen är slut. Men nu bestämmer jag vad som ska målas! Vill jag sitta och måla av en gurka 13 gånger under en vecka så gör jag det!!


  • Comments(0)//blogg.pon-de-rosa.se/#post1