Eva Bergmans blogg

Målning på gångVardagsliv

Posted by Eva Bergman Wed, May 20, 2015 15:13:31

Även om det är trögt och stunderna som jag tycker jag vill måla är få, så har jag ändå denna noshörning på gång. 80 x 80 cm, olja. Halvfärdig, mera struktur på djuret behövs vecken i skinnet ska fram mer ... det röda dammet ska yra ...
Det var tänkt att den skulle vara klar till KRUT-konstrunda, men så blir det nu inte. Det blir inte bra målning om jag pressar mig. Måla ska vara skoj! annars få det va!
Kritik, tips, och funderingar mottages tacksamt.

Blog image

Att blogga eller inte blogga?Vardagsliv

Posted by Eva Bergman Tue, May 19, 2015 13:38:43

Hm... Jag är tydligen inte mycket för det här med blogg. Kanske tar jag bort den. Lägger in en bild på en målning.Blog imageSkål mina vänner!

TillbakaVardagsliv

Posted by Eva Bergman Mon, May 28, 2012 11:24:35

Tillbaka på facebook!! Och nu känns det riktigt roligt igen!! smiley

Jag har även haft årets kRUT-runda. Vilket har varit på alla sätt och varit en helt underbar helg! Allt har varit perfekt! Sålt bra. Träffat goda vänner. Fått hjälp med passning av min dotter (då menar jag att min dotter har passat, inte att hon blivit passad ). Träffat trevliga bekanta sen förr. Träffat trevliga nya människor. God respons på både målningar och smycken. Fått en beställning på ett smycke, Blivit uppvaktad på mors dag. Rätt låt vann i Baku. Vackert väder men behaglit svalt i utställningslokalen!

Ja, allt har varit perfekt! Blog image

Sålda örhängen på kRUT. Sterlingsilver, finsilver, bergkristall och minimala sötvatenspärlor.

Facebook befriad!Vardagsliv

Posted by Eva Bergman Tue, February 28, 2012 15:31:07

Jag är friiiiii!
Fri från Facebook!
Inge mer Facebook på ett bra tag!

Jag är inte så social ... så facebook tog mer än det gav.
Facebook är ett stort rum med folk som strömmar igenom, trevligt men kan ibland bli lite mycket om man inte gillar folksamlingar. Många presenterar sig ... in på vänlistan .. och sen är det inte mer med det. Många är lite närmare vänner men de försvinner i folkhavet! " Hallå, här är jag, var är du?!"
Min blogg är mitt privata rum. Här är jag oftast själv med mina tankar ... "Kära dagbok!" ... ... Men vill någon göra mig sällskap så är hon/han välkommen in!

Liten snabb skönhetsupplevelse vid kylskåp.Vardagsliv

Posted by Eva Bergman Sat, February 11, 2012 16:49:42

Står vid kylskåpet törstig.

Ah, det finns juice av blodgrape!

Tar fram ett glas ur skåpet.

Glaset är mörklila, blankt utan repor.

Nytt.

Det var billigt.

10 kr på ICA.

… Ser ut som ametist.

Häller upp juicen i glaset och WOAW!!!

Juicen är gul med en anstrykning av orange, … nej rosa … eller rosa som blir orange!

Den virvlar ned i det gnistrande ametistfärgade glaset och jag får se färgskiftningar jag knappats trodde fanns.

Gul-orange-röd-rosa-lila-guld!!

Kan jag måla det!? … Nja … den färgen kan nog inte fås ur färgtuber.

Jag dricker det vackraste jag någonsin druckit och funderar…

Jag har nog sett den färgen förut … i en solnedgång.


Ormen och fåretFrån gamla hemsidan

Posted by Eva Bergman Tue, November 10, 2009 23:04:01

Min sambo Bruno sa till vår hund Ludde: - Var är matte? Sök matte? Ludde bär fram sin mjukisorm till Bruno.

- Nej det är fel! Det är ormen Var är matte? säger Bruno varvid Ludde släpper mjukisormen och förhoppningsfullt hämtar sitt mjukisfår.

Och Bruno kommenterar: Nej det är också fel! Det är ett får! Matte var det! Matte är någonting mittemellan ormen och fåret!

*Suck*

Blog image

SolabåtenFrån gamla hemsidan

Posted by Eva Bergman Sat, August 08, 2009 22:03:16

Nu har jag åkt Solabåten Karlstad runt. I solsken! Sist jag åkte var för ett par år sedan när jag gick på folkhögskolan. Den färden var ett minne för livet. Det öste ned regn! Det var nära att vi fick ösa båten för att den inte skulle vattenfyllas helt och förlisa! Men det gick bra! (Antar att de hade bra pumpar) Blog image

Denna tur var betydligt mer behaglig. Karlstad ur nya synvinklar, blått lagom svallande svalt vatten, sol, klarblå himmel, glada människor som njöt av turen. Ja, inte dumt alls!
Brände dock tungspetsen på båtens varma kaffe. Så nu sitter jag och försöker svalka den med ett glas kall kir.
”Du vill inte ha mer va?” frågar sambon förhoppningsfullt och fyller sitt eget glas.
”Jodå, jag vänjer mig vid smaken.” säger jag.
Man får offra sig lite för att läka en bränd tungspets. smiley

18 maj 2008Från gamla hemsidan

Posted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 02:03:11

Blog imageI dag regn och kyla, i går regn och kyla. Dagarna innan – då jag låg däckad med värmlands värsta förkylning och oroade mig för att jag inte skrivit mitt testamente – var det strålande sol och sommarvärme. Ja inte riktigt värmlands värsta förkylning – för den hade gubben. Vi tävlade i hostningar, halsont och feber. Ett visst lugn lade sig över sjukrummet när det var dags för ”vem har tappat rösten mest” tävlingen. Jag tror jag vann den omgången. Men segrare var ändå gubben som lyckades komma med några helt nya fantastiska symptom. Man ska inte glömma att en man är alltid sjukare än en kvinna när han är sjuk.

Igår var jag i alla fall så bra att jag tog mig till Molkoms folkhögskolas filial här i karlstad.
Skolan hade öppet hus. Trevligt med mumsig fika och lite underhållning. Skolan har fått nya lokaler sedan jag gick där. Bättre lokaler! Lärarkåren är i stort sett samma ändå. Vilket inte kan bli så mycket bättre! Här finns många av de bästa lärare jag någonsin haft. Kan man få mig att tycka att engelsklektioner är roligt … ja då är man inte dålig som lärare.
Mitt studieår på folkhögskolan var ett av mina bästa år! Tänk att sitta på skolbänken efter 27 års tid. Härligt! Visst, jättejobbigt ibland men jag stortrivdes! Dottern går där nu. Hon trivs också.

Ja, folkhögskolan är nog skuld till att jag kommer att bli student stor del av mitt kvarvarande liv. Men när jag måste börja använda färdtjänst till att ta mig till och från universitetet då är det väl tid att lägga av.

Jag skulle lägga in någon bild här på sidan och så. Och eftersom det inte är någon blå himmel i dag lägger jag i stället i en bild på en himmelsblå blomma. Plåtat innan jag fick värmlands näst värsta förkylning.Blog image Ormöga.

3 juli 2007 Från gamla hemsidan

Posted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 01:33:39

Blog imageVi har fått en ny familjemedlem.
Hon hör då mest till gubben min, det är han som står som ägare. Hon kom igår, svart och fin. Gubben sysslade med henne hela kvällen. Jag förstår att det tog emot för honom att gå till jobbet idag. han skulle nog helst velat vara hemma och lekt med henne. Men han har ju kvällen på sig. Och regnar det inte kan de ju vara ute och leka. Gubben är salig, han är bara sååååååå tramsig med henne. Hela tiden får jag komma och titta för att han ska visa mig vad hon kan. (suck).
Hon är mycket noggrant vald. Gubben satt i hela kvällarna i flera veckor och läste, funderade och valde.
Jag tycker också hon verkar härlig. Jag är imponerad av att hon redan har lärt sig att känna igen mig.
Hon är faktiskt ganska fin, Verkar pigg och alert. Inte alltför tung att bära och har inget emot koppel. Massor av små ljud har hon för sig också. Ska bli intressant att lära känna henne.
Hon vilar nu. Laddar batterierna så att säga.
Hon heter Finepix
Hon är en kamera.Blog image Fujifilm FinePix S6500 fd

7 Juni 2007. Ia på balFrån gamla hemsidan

Posted by Eva Bergman Sun, July 26, 2009 01:18:27

Så var det då avklarat halvvägs med studenten för lill-matte. Balen har gått av stapeln. Lill-matte hade en rolig kväll av vad jag har förstått.
Hennes klädsel blev ganska cool, skinnklänning, stor tatuering och rött högt uppsatt burrigt hår. Jag fick sätta upp håret, och jag lyckades! Trots ovana och alldeles för lite hårklämmor. Men med envishet och 1 liter hårspray kan man fixa det mesta! (Vi fixar getingar med hårspray också, det kanske går att använda som myggmedel ? Ska spray lite på husse. Han har problem med mygg! )
Värmen har kommit på alvar. Känner mig för det mesta som en mjuk smörklick. För varmt för att pyssla i trädgården, för varmt för att promenera med Ludde. Ska försöka göra lite hushållssysslor och åka i väg och måla. Idag är en bra dag för att testa i hur kallt vatten man kan diska i, … inte rent? … det syns inte när nästa omgång mat hamnar på porslinet
Blog image